Optimale bedrijfsvoering

Wij voorspellen het rendement van uw wind- en zonnepark

Wij vinden dat we altijd ons best moeten doen om de opbrengst van uw wind- en zonneparken te verbeteren!  Voor de korte en middellange termijn. Waarom? Omdat het bijdraagt aan onze klimaatdoelen die onder druk staan. En omdat het ontbreken van de juiste kennis en ervaring meestal de belangrijkste reden is waarom de resultaten achterblijven bij de prognoses. Wij weten hoe je met de juiste kennis, ervaring en systemen het rendement van wind- en zonneparken substantieel kunt verbeteren. Dit doen we al sinds 2008.

We hebben namens onze klanten bijna 4 GW in onze portefeuille: windparken op land, windparken op zee en zonneparken.

Wij houden grip!

De markt van wind- en zonne-energie wordt volwassen. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en de prestaties van de technische systemen worden steeds beter en indrukwekkender. Maar tegelijkertijd fluctueert de marktprijs en vallen er subsidies weg. We voelen allemaal de druk om onze klimaatdoelen echt te realiseren. Samen met de wind- en zonneparken houden we grip op uw processen. Dit doetn we door risico’s zoveel mogelijk te beperken en voor te zijn. Dit noemen we optimale bedrijfsvoering.

Wij zorgen voor overzicht

Wij zetten ons allereerst in voor uw veiligheid.

Wat bewaken wij voor u:

 • uw wind- en zonnepark. 24/7, 365 dagen per jaar; om snel aandachtspunten te signaleren;
 • uw contractpartners, om mogelijke risico's zo voorspelbaar mogelijk te maken;
 • uw inkomsten en beschikbaarheid, om langdurig stabiel rendement te creëren;
 • technische en IT-ontwikkelingen, om altijd up-to-date te blijven.

Wij kennen uw risico's

Voor de bedrijfsvoering is het belangrijk om risico’s zoveel mogelijk te beperken. Enkele van die risico’s zijn:

 • veiligheidsrisico’s;
 • langdurige stilstand in uw wind- of zonnepark;
 • contractrisico’s;
 • verstoorde energielevering op het aansluitpunt.

Dit zijn de meest voorkomende risico’s in de bedrijfsvoering van een windpark. Daarom monitort en volgt OutSmart het hele jaar rond de prestaties en status van de wind- en zonneparken in haar portefeuille.

Wij beperken uw kosten

Bij goede bedrijfsvoering hoort ook het beperken van de kosten. Bij wind- en zonneparken gaat dit vooral over onderhoud-, levering- en contractkosten. Door het inzetten van de juiste kennis en gedegen onderbouwing is hierop veel te besparen. Onze experts houden voor u de kosten in de hand door:

 • eigen 24/7 monitoring;
 • controleren van de onderhoudspartijen;
 • ondersteuning bij contractmanagement.

Voorspelbaar rendement

Met OutSmart als uw gespecialiseerde en onafhankelijke bedrijfsvoerder en partner, wordt het rendement van uw wind- en zonnepark beter voorspelbaar.